RUNDVLEESWEKEN

Als derde generatie slager is ambacht me met de paplepel in gegoten. Door verhalen van mijn vader en opa over de Rundvleesweken, weet ik dat dit vroeger echt een ding was in de slagerswereld. Tijdens deze speciale weken werd rundvlees in de schijnwerpers gezet, met aanbiedingen voor heerlijke biefstukken, smaakvol stoofvlees en vers gehakt. Het was een traditie in Nederland waar iedereen naar uitkeek.

Tijd dus, om deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Tijdens Butchery's Rundvleesweken brengen we authentiek rundvlees onder de aandacht, zodat je  kunt genieten van ambacht dat generaties geleden al geliefd was. Zo vieren we de veelzijdigheid van rundvlees, zoals dat ooit bedoeld was. En omdat ossenstaartsoep zo'n nostalgisch gerecht is en onze chef deze volgens ouderwets recept klaarmaakt, krijg je deze weken bij besteding van €75 aan rundvlees 600 ml ossenstaartsoep cadeau. 

rundvleesweken

DAGELIJKS RUNDVLEES BESTSELLERS

Runderpoulet Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
4,99
Kogelbiefstuk Regiorund
check-circle Vanavond in huis
7,19
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
3,99
Denver steak Black Angus PRIME USA Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
18,19

De 5 Stoofvleestrends van 2024

Met de rundvleesweken kan een lijstje op 't gebied van stooftrends natuurlijk niet uitblijven. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan, en de volgende trends kwamen naar voren: 

  1. Snelle en gemakkelijke bereiding: Veel thuiskoks geven de voorkeur aan recepten die snel en gemakkelijk zijn. Er is een groeiende vraag naar stoofvleesgerechten die in één pan en in een korte tijd kunnen worden bereid. We zien dit ook terug bij The Butchery. De kant&klare stoofpotten vliegen de webshop uit. 

  2. Internationale Invloeden: Er is een toenemende belangstelling voor internationale ingrediënten en smaken. Dit betekent dat traditionele stoofvleesrecepten kunnen worden verrijkt met smaken uit verschillende wereldkeukens, zoals Aziatische marinades of kruiden uit Latijns-Amerika. Dit biedt een mogelijkheid om stoofvleesgerechten te fusioneren met andere culinaire tradities, wat leidt tot unieke en verrassende combinaties​.

  3. Budgetbewustzijn: Door stijgende voedselprijzen zijn consumenten steeds meer gefocust op budgetvriendelijke maaltijden. Dit heeft geleid tot een hernieuwde belangstelling voor stoofvlees als een betaalbare en vullende optie. Stoofvlees kan ook worden bereid met goedkopere snits en nog steeds rijk van smaak zijn, waardoor het een ideale keuze is voor budgetbewuste koks​.

  4. Duurzaamheid en Ethische Bronnen: Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in de herkomst van hun voedsel en kiezen voor duurzame en ethisch verantwoorde ingrediënten. Dit betekent dat er een verschuiving is naar het gebruik van lokaal geproduceerd vlees of vlees van boerderijen die zich inzetten voor dierenwelzijn.

  5. Creatieve Mash-Ups: De trend van culinaire mash-ups blijft groeien, waarbij klassiekers zoals stoofvlees worden gecombineerd met andere gerechten. Denk aan stoofvlees als vulling voor een taco of een loaded burger (een broodje hamburger getopt met stoofvlees) of loaded fries! 

Loaded Korean short ribs Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
12,99

KANT & KLAAR STOOFVLEES

Goulash Black Angus
check-circle Vanavond in huis
14,99
Hachee kant en klaar Black Angus
check-circle Vanavond in huis
13,99
Boeuf Bourguignon Black Angus
check-circle Vanavond in huis
14,99
Boeuf Stroganoff Black Angus
check-circle Vanavond in huis
14,99

BUTCHERY'S BBQ SHOP

Als je bij ons een BBQ aanschaft, gaat die een leven lang mee. Een keuze die je dus doordacht moet maken. Wij nemen daar graag de tijd voor. Daarom kun je op de website een afspraak inplannen op een moment dat het jou uitkomt. Oók ’s avonds en in het weekend. Private shopping met toegewijde experts met liefde voor het vak. Uiteraard onder het genot van een kop koffie…

LAAT JE INSPIREREN

Net zo gek op rundvlees als wij? Onze receptenpagina staat bomvol met de mooiste rundvleesrecepten. Laat je vooral inspireren, gooi het benodigde vlees in je mandje en ga lekker aan de slag! Hieronder een aantal populaire recepten uitgelicht..

Chili van runderschenkel

Pulled beef loaded smashburger

Bavette met gekarameliseerde appel

Pulled beef van chuck roast

ZELF BEEF JERKY MAKEN

Beef Jerky is dus zoals gezegd een vleessnack en wel gemaakt van gedroogd en gekruid rundvlees. De snack is oorspronkelijk bedacht als manier om vlees langer te bewaren, maar staat vandaag  de dag vooral bekend als voedzame- en eitwitrijke snack.

ZO MAAK JE HET ULTIEME STOOFVLEES

Ook zo'n zin in een goede stoofpot? Terwijl je door de week misschien snel iets op tafel wil zetten, is het in het weekend juist heerlijk om een grote pan op het vuur te hebben pruttelen. En het beste? Jij hoeft er nauwelijks naar om te kijken.

ENTRECOTE BAKKEN IN 8 STAPPEN

Als je een entrecote op het menu hebt, wil je 'm natuurlijk bakken als een pro. Onze chef Ruben Meijboom neemt je mee om in 8 stappen een entrecote tot perfectie te bakken. Mét video! Oh, persoonlijk advies nodig voor het kiezen van een steak? Bel of mail gerust..

RUNDVLEES FAVORIETEN

Braadworst USA Angus Cheddar Jalapeno
check-circle Vanavond in huis
9,99
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 47,99 43,19
Haasbiefstuk Aberdeen Angus
check-circle Vanavond in huis
17,49
Black angus burger puur
check-circle Vanavond in huis
7,99